Sahte Facebook Fotoğraf Bildirimleri Malware İçeriyor Olabilir!

Facebook güvenlik, facebook security, fake mails contain malware
Günümüzde en popüler sosyal medya sitelerinden biri de şüphesiz ki Facebook'tur. Bilgisayarlara zarar vermek isteyen kişiler için de bu tarz popüler siteler eşsiz bir kaynaktır. Çünkü birebir kopya siteler ile bilgisayarınıza sızmayı sağlayabilirler!

Facebook Etiket Maillerine İtibar Etmeyin!

Facebooklarınızın üzerinden gelen güvenliği zedeleyen maillerden biri de şüphesiz ki 'XXX kişisi Sizi Bir Fotoğrafta Etiketledi' mailleridir. Şüphesiz ki kullanıcılar böyle bir mail aldıklarında merak ederek tıklar ve siteye giderek bakmak isterler. Güvenlik sistemleri tarafından açıklanan en büyük tehtidlerden biri olarak da bu açıklanmış.
Fake Facebook mails, facebook maili, facebook güvenlik
Yukarıdaki mail, yabancı bir kullanıcıya gelen mail örneğidir. Bu mailin size geldiğini varsayalım. Muhtemelen dikkatinizi çekecek ve sizde normal olarak 'See Photo' bölümüne tıklayacaksınız. Bu sırada hesapta bulunan iframe virüsü çalışacak ve saniyeler içinde bilgisayarınıza sızacak. Artık sizinde bir zararlı yazılımınız var.

Öncelikle belirtelim. Size etiketlendiğiniz veya Facebook hakkında herhangi bir mail geliyorsa, bu Facebook Bildirimler adresinde de mutlaka bulunacaktır. Bu şekilde kontrol etmeniz en iyisidir. Ama yine de maillere güvenmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken husus mail adresidir. Faceboook veya Facebok tarzı adresler göz dalgınlığı ile sizden onay almayı başarır.

O zaman hadi bir listeleme yapalım. Mail geldiğinde dikkat etmemiz gereken konulara kısaca değinelim.
  • Bildirim üzerine bir mail geldiyse, Facebook Bildirimler üzerinden kontrol ediyoruz.
  • Mail üzerinden bakıyorsak mail adreslerine (facebooook.com veya facebok.com gibi) dikkat ediyoruz.
  • Tanımadığınız bir adres varsa direk şikayet edebilir veya silebilirsiniz. Asla ve asla linklere tıklamayın.
Facebook ve Facebook'u kullanan hackerlardan korunmanın en basit basamağı budur sanıyorum. Tek yapmanız gereken dikkatli olmak. Eğer size sohbetten ' ooo Çıplak fotoğrafların her yanda dolaşıyor, tıkla ve git' şeklinde mail geldiyse de kişiyle konuşma başlatarak (Arkadaşım nasılsın?)  tarzı, o linkin cidden onun atıp atmadığını teyit edebilirsiniz. Fakat genelde spam mesajdır.

Umarım güvenliğinizi sağlamanız adına faydalı bir yazı olmuştur.

Yazar Hakkında: Oğulcan Turhanlar ~ Kimdir Nedir Ne İş Yapar?

Kişisel blogu olan Oğulcan Turhanlar- SosyoKişisel Web Blogunda aklından geçenleri ve webmasterlar ile bilgisayar kullanıcılarının sorunlarına yönelik çözümler paylaşıyoruz.. Yaşadığım birçok şeyi paylaştığım blogumda karşılaştığım sorunlara ait çözümleri, izlediğim filmlere yönelik yorumlar dahil birçok şeyi paylaşıyorum. İsterseniz blogumda 'İletişim' sayfasından bana ulaşabilirsiniz.
 

5 yorum:

  1. facebook yasaklanmalı diyorum da kimse inanmıyor

    YanıtlaSil
  2. Ben Facebook maillerini hiç kullanmadığım Eposta adresime yönlendirdim. Size de tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Ben o mail adresine nereden ulaşabileceiğimi bile bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Aman virüslerden daha yeni kurtulduk başkasına rastlamıyalım :D.

    YanıtlaSil