Paypal Onaysız Hesaplar Neler Yapabilir?

İnternet alışverişinin günümüzde artmasıyla para aktarımı amaçlı birçok servis açıldı. Bunların başında, internet üzerinde para alım ve para ödeme şeklinde çalışan, 1998 yılında kurulmuş Paypal gelir.

Özellikle internette gezerken karşılaştığım ve kendimce derlediğim birkaç soru üzerinden merak edilenleri dilimden döndüğünce cevaplamaya çalışacağım. Genellikle Paypal'ın nasıl kullanıldığını anlatmak yerine hesap şekillerinden bahsedeceğim bu yazımda.


Paypal Hesapları Nelerdir? 


Paypal, online para ödeme servisi olarak bilinebilir. Bazı büyük şirketlerce internet üzerinden Kredi Kartı gibi kullanılabilen Paypal, günümüzde özellikle webmasterların ticaretlerinde aktif olarak kullanılmaktadır. Paypal hesaplarından bahsedeceğimi belirtmiştim. Paypal hesaplarını ikiye ayırabiliriz;
  • Onaylı Hesaplar
  • Onaysız Hesaplar

Onaylı Hesaplar;

Kredi kartına sahip olan kullanıcılarının, kredi kartı bilgilerini Paypal'da girerek dahil oldukları hesap grubudur. Para aktarım ve çekim kısıtlaması yoktur. Onaysız profillerden farklı olarak para aktarım ve çekim kısıtlaması olmaması, online olara tüm sitelerden alışveriş yapabilme imkanı sayılabilir. Bunlar dışında herhangi bir farkı yoktur.

Onaysız Hesaplar;

Özellikle genç arkadaşların kullandığı bu sistem sizden herhangi bir bilgi talep etmez. Onaysız hesaplarda banka kartı (varsa) para aktarımı amacıyla istenir, eğer ki o da yoksa yine de para alım-verim yapabilirsiniz. Özellikle çok merak edilen onaysız hesaplarla neler yapılabileceğidir. Bunu merak edenler için maddeler halinde anlatmak istiyorum.

Onaysız Hesaplarla Yapabilecekleriniz

 

  • Onaysız hesaplar, tüm paypal hesapları ile para alış-verişi yapabilirler. Eğer hesabınız onaysızsa yaptığınız para alış-verişinde gönderebileceğiniz miktarda kısıtlama olur. (Kısıtlama 700 Tl civarı uçuk bir meblağdır.) 

  • Onaysız hesapta bulunan paranızı banka hesabınıza çekmeniz mümkündür. Eğer banka hesabı ile para alım yapmak isterseniz başvurunuzdan itibaren 4-5 gün içerisinde paranız hesabınıza yatırılır.
  • Onaysız paypal hesabı üzerinden de internetten alışveriş yapabilirsiniz. Fakat alışveriş yapacağınız kurumlar ülkeniz sınırları dahilinde olmalı ve 'Onaysız Paypal' kabul etmelidir.

  • Şuan aklıma gelenler bunla. Herhangi bir sorunuz, merakınız varsa yorum olarak ekleyebilirsiniz. 

    Yazar Hakkında: Oğulcan Turhanlar ~ Kimdir Nedir Ne İş Yapar?

    Kişisel blogu olan Oğulcan Turhanlar- SosyoKişisel Web Blogunda aklından geçenleri ve webmasterlar ile bilgisayar kullanıcılarının sorunlarına yönelik çözümler paylaşıyoruz.. Yaşadığım birçok şeyi paylaştığım blogumda karşılaştığım sorunlara ait çözümleri, izlediğim filmlere yönelik yorumlar dahil birçok şeyi paylaşıyorum. İsterseniz blogumda 'İletişim' sayfasından bana ulaşabilirsiniz.
     

    1 yorum:

    1. Henüz hesabım onaysız ama yaptığım işlemlerde bı sıkıntı çekmedim :) sağolun bilgilendirici bi yazı olmuş :)

      YanıtlaSil